Zoeken in de GroenZoeker nu nog makkelijker dankzij volledig nieuwe interface

De vernieuwde GroenZoeker biedt niet alleen meer plekjes en activiteiten aan, de site ziet er ook een pak kleurrijker uit. En ze heeft meer zoek- en filtermogelijkheden voor de gebruiker. Gezinnen met kinderen, jongeren die graag buiten zijn, actieve fietsers en wandelaars, rustzoekers, … Iedereen vindt nog makkelijker zijn stukje groen in de buurt.

Het kaartplatform GroenZoeker werd in 2020 voor de eerste keer gelanceerd. Tijdens de coronaperiode steeg de vraag naar groene plekjes enorm! Beleidsmakers, politici, wetenschappers, de man in de straat, … iedereen erkende hoe belangrijk de natuur was voor onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid.

Sommige mensen gaan de natuur steevast opzoeken in de bekende grote parken en bossen. Andere wandelen of fietsen de geijkte paden binnen een kleine straal rondom de eigen woonst. Maar er is in onze provincie zoveel meer groen te ontdekken op wandel-of fietsafstand van huis! GroenZoeker wil al die plekjes bundelen op 1 platform. Welke plekjes dat zijn, lees je hier. Of ontdek het meteen zelf in de nieuwe GroenZoeker!