Wat staat er in de GroenZoeker?

Benieuwd wat je zoal kan vinden in de Groenzoeker? Verken dan zeker eens de kaart. Wil je wat meer info over wat je op de kaart vindt? Hieronder een woordje uitleg bij de opgenomen items.

Kastelenroute

Toegankelijke groene gebieden

GroenZoeker brengt alle toegankelijke groene gebieden van groot tot klein samen op 1 kaart.

Parken en recreatiedomeinen

Parken en recreatiedomeinen

Parkjes

Bossen en natuurgebieden

Bossen en natuurgebieden

Parken en recreatiedomeinen zijn ingericht voor intensief gebruik, met bijvoorbeeld toegankelijke grasvelden en speelinfrastructuur. De categorie omvat gebieden groter dan 1 hectare. Kleinere parkjes werden in een aparte categorie ondergebracht. Ook bossen en natuurgebieden vind je op de kaart. De toegang is doorgaans mogelijk via de aangeduide wandel- en fietswegen door of langs de gebieden.

Buiten deze toegankelijke gebieden kan je uiteraard ook van het groen genieten. Daarom vind je op GroenZoeker ook tal van routes om het landschap in onze provincie te verkennen.

Recreatieve routes

Of je nu wil wandelen, lopen, paardrijden of fietsen, mogelijkheden te over in onze provincie. Op de GroenZoeker vind je routes van Sport Vlaanderen en Toerisme provincie Antwerpen. Daarnaast kan je ook de fiets-, wandel-en ruiterknooppuntennetwerken verkennen. Met enkele muisklikken klik je door naar de knooppuntenrouteplanners of uitgebreide infopagina van elke route.

Fietslussen

Fietslussen

Wandellussen

Wandellussen

Loopomlopen

Loopomlopen

Natuurloop

Natuurlopen

Mountainbikeroutes

Mountainbikeroutes

Ruiterpaden

Merk je een ontbrekend bordje of een ander probleem op de route dan kan je dit melden bij de beheerder.

Meer info bij veelgestelde vragen.

Rustpunten

In de GroenZoeker vind je zit- en picknickbanken. Zo kan je bij het plannen van je wandeling of –fietstocht meteen zien waar je even kan pauzeren.

zitbanken

Zitbanken

picknickbanken

Picknickbanken

De locatie van deze banken werd uit OpenStreetMap opgehaald. Weet je een bank staan die nog niet is opgenomen, dan kan je die eenvoudig zelf toevoegen op OpenStreetMap. Hoe je dat doet vind je terug bij veelgestelde vragen.

Hondenlosloopzones

Je hond loopt natuurlijk graag eens los zonder leiband. Dat kan in afgebakende hondenlosloopzones die je ook in de GroenZoeker vindt. Daarbuiten hou je je hond wel aan de leiband, want honden kunnen broedende vogels verstoren en andere dieren zoals reeën en schapen verjagen of zelfs verwonden.

Hondenlosloopzones

De locatie van de hondenlosloopzones werd uit OpenStreetMap gehaald. Ken je een hondenlosloopzone die nog niet is opgenomen, dan kan je die eenvoudig zelf toevoegen op OpenStreetMap. Hoe je dat doet vind je terug bij veelgestelde vragen.

Meer info:

©provincie Antwerpen

Spelen

“Play is not just about having fun but about taking risks, experimenting, and testing boundaries.”

Speelbossen

Speelzones

Speelplekken

Speelplekken

De locatie van de speelplekken werd uit OpenStreetMap opgehaald. Weet je een speelplek staan die nog niet is opgenomen, dan kan je die eenvoudig zelf toevoegen op OpenStreetMap. Hoe je dat doet vind je terug bij veelgestelde vragen. De speelzones zijn afgebakende zones in bos- en natuurgebieden waar kinderen ook buiten de paden mogen spelen.

Natuurbeleving

Vogelkijkhotspot

Vogelkijkhotspot

Kijkhut

Kijkhut

Uitkijktoren

Uitkijktoren

Buitenleerplekken

De locatie van de kijkhutten en uitkijktorens werd uit OpenStreetMap gehaald. Ken je er een die nog niet is opgenomen, dan kan je die eenvoudig zelf toevoegen op OpenStreetMap. Hoe je dat doet vind je terug bij veelgestelde vragen.

©provincie Antwerpen
©fortengordels.be

Forten

Forten

Forten

Forten zijn opmerkelijke getuigen van ons militair verleden en herbergen vaak waardevolle natuur. Via de infolink bij elk fort vind je interessante info over dit erfgoed.

Eten, drinken en andere handige faciliteiten

Eten & drinken

Drinkfonteinen

Toiletten

Laadpunten fiets

De locatie van de plekken waar je kan eten & drinken werd uit OpenStreetMap gehaald. Ken je een plek die nog niet is opgenomen, dan kan je die eenvoudig zelf toevoegen op OpenStreetMap. Hoe je dat doet vind je terug bij veelgestelde vragen.

©micheile dot com on Unsplash
©ProvincieAntwerpen

Bereikbaarheid

In de GroenZoeker kan je zien met welk vervoersmiddel je gemakkelijk tot een park of natuurgebied geraakt. Met de fiets, trein, tram, bus, auto of boot? Aan jou de keuze!

Fietsenstallingen

Treinstations

Bus- en tramhaltes

Parkings

Veerdiensten