Wat staat er in de GroenZoeker?

Benieuwd wat je zoal kan vinden in de GroenZoeker? Verken dan zeker eens de kaart. Wil je wat meer info over wat je op de kaart vindt? Hieronder een woordje uitleg bij de opgenomen items.

Kastelenroute

Toegankelijke groene gebieden

GroenZoeker brengt alle toegankelijke groene gebieden van groot tot klein samen op 1 kaart.

Parken en recreatiedomeinen

Parken en recreatiedomeinen

Parkjes

Bossen en natuurgebieden

Bossen en natuurgebieden

Parken en recreatiedomeinen zijn ingericht voor intensief gebruik, met bijvoorbeeld toegankelijke grasvelden en speelinfrastructuur. Deze categorie omvat gebieden groter dan 1 hectare. Kleinere parkjes werden in een aparte categorie ondergebracht. Ook bossen en natuurgebieden vind je op de kaart. De toegang is doorgaans mogelijk via de aangeduide wandel- en fietswegen door of langs de gebieden.

Rondstruinen en ravotten in de wilde natuur klinkt idyllisch, maar niet elk stukje natuur is toegankelijk. Dat zorgt er dan weer voor dat dieren daar de nodige rust vinden en zeldzame planten niet worden vertrappeld. Blijf daarom steeds op de toegelaten paden, lees hier alles over de toegankelijkheidsprincipes.

Recreatieve routes

Of je nu wil wandelen, lopen, paardrijden of fietsen, mogelijkheden te over in onze provincie. Op de GroenZoeker vind je routes van Sport Vlaanderen en Toerisme provincie Antwerpen. Daarnaast kan je ook de fiets-, wandel-en ruiterknooppuntennetwerken verkennen. Ook alle fietssnelwegen vind je vliegensvlug terug. Met enkele muisklikken klik je door naar de knooppuntenrouteplanners of uitgebreide infopagina van elke route.

Fietslussen

Fietslussen

Wandellussen

Wandellussen

Loopomlopen

Loopomlopen

Natuurloop

Natuurlopen

Mountainbikeroutes

Mountainbikeroutes

Ruiterpaden

Merk je een ontbrekend bordje of een ander probleem op de route dan kan je dit melden bij de beheerder.

Meer info bij veelgestelde vragen.

Rustpunten

In de GroenZoeker vind je zit- en picknickbanken. Zo kan je bij het plannen van je wandeling of –fietstocht meteen zien waar je even kan pauzeren.

zitbanken

Zitbanken

picknickbanken

Picknickbanken

De locatie van deze banken werd uit OpenStreetMap opgehaald. Weet je een bank staan die nog niet is opgenomen, dan kan je die eenvoudig zelf toevoegen op OpenStreetMap. Hoe je dat doet, vind je terug bij veelgestelde vragen.

Hondenlosloopzones

Je hond loopt natuurlijk graag eens los zonder leiband. Dat kan in afgebakende hondenlosloopzones die je ook in de GroenZoeker vindt. Daarbuiten hou je je hond wel aan de leiband, want honden kunnen broedende vogels verstoren en andere dieren zoals reeën en schapen verjagen of zelfs verwonden.

Hondenlosloopzones

De locatie van de hondenlosloopzones werd uit OpenStreetMap gehaald. Ken je een hondenlosloopzone die nog niet is opgenomen, dan kan je die eenvoudig zelf toevoegen op OpenStreetMap. Hoe je dat doet vind je terug bij veelgestelde vragen.

Met opmerkingen over de kwaliteit of onderhoud van de zone kan je terecht bij de beheerder, vaak de gemeente of stad.

Meer info:

©provincie Antwerpen

Spelen

“Play is not just about having fun but about taking risks, experimenting, and testing boundaries.”

Speelbossen

Speelbossen en -natuur

Speelplekken

Speeltuinen

Speeltuinen zijn alle vrij toegankelijke speelgelegenheden. Speelbossen en speelnatuur zijn officiële zones waar vrij mag gespeeld worden en kinderen dus niet op de paden hoeven te blijven. Meer info vind je op de site van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Inspiratie voor de leukste buitenactiviteiten en speelnatuur in heel Vlaanderen vind je op de site van Snuit, een initiatief van Natuurpunt.

De locatie van de speeltuinen werd uit OpenStreetMap opgehaald. Weet je een speeltuin staan die nog niet is opgenomen, dan kan je die eenvoudig zelf toevoegen op OpenStreetMap. Hoe je dat doet, vind je terug bij veelgestelde vragen.

Natuurbeleving

Vogelkijkhotspot

Vogelkijkhotspot

Kijkhut

Kijkhut

Uitkijktoren

Uitkijktoren

Buitenleerplekken

De locatie van de kijkhutten en uitkijktorens werd uit OpenStreetMap gehaald. Ken je er een die nog niet is opgenomen, dan kan je die eenvoudig zelf toevoegen op OpenStreetMap. Hoe je dat doet vind je terug bij veelgestelde vragen.

©provincie Antwerpen
©fortengordels.be

Forten

Forten

Forten

Forten zijn opmerkelijke getuigen van ons militair verleden en herbergen vaak waardevolle natuur. Via de infolink bij elk fort vind je interessante info over dit erfgoed.

Eten, drinken en andere handige faciliteiten

Eten & drinken

Drinkfonteinen

Toiletten

Laadpunten fiets

De locatie van de plekken waar je kan eten & drinken werd uit OpenStreetMap gehaald. Ken je een plek die nog niet is opgenomen, dan kan je die eenvoudig zelf toevoegen op OpenStreetMap. Hoe je dat doet vind je terug bij veelgestelde vragen.

©micheile dot com on Unsplash
©ProvincieAntwerpen

Bereikbaarheid

In de GroenZoeker kan je zien met welk vervoersmiddel je gemakkelijk tot een park of natuurgebied geraakt. Met de fiets via fietsostrades en fietsknooppunten of met de trein, tram, bus, auto, boot? Aan jou de keuze!

Fietsenstallingen

Treinstations

Bus- en tramhaltes

Parkings

Veerdiensten